Beatrix van Nederland: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
k Beatrix der Nederlanden.jpg
No edit summary
Lyn 55:
Sy word in [[1980]] die staatshoof nadat haar moeder geabdikeer het. Sy is in [[1966]] met die [[Duitsland|Duitser]] [[Claus van Amsberg]] (oorlede in 2002) getroud en het drie seuns, [[Willem-Alexander van Nederland|Willem-Alexander]], [[Constantijn van Nederland|Constantijn]] en [[Johan Friso van Nederland|Johan Friso]]. Haar troonopvolger is Willem-Alexander; hy is op [[2 Februarie]] 2002 met die [[Argentinië|Argentyn]] [[Máxima Zorreguieta]] getroud.
 
Op 28 Januarie 2013 kondig sy aan dat sy op 30 April 2013, op "Koninginnedag", gaan abdikeer<ref>[http://www.koninklijkhuis.nl/ www.koninklijkhuis.nl]</ref>. Haar oudste seun, [[[Willem-Alexander, Prins van Oranje]] sal haar in die posisie as koning opvolg.
== Volledige titel ==
 
== Volledige titel ==
Beatrix is ''Majesteit'' en ''by die genade van God, koningin van die Nederlande, prinses van Oranje-Nassau, prinses van Lippe-Biesterfeld'' (deur haar vader), ''hertogin van [[Limburg]], markiesin van Veere, erfprinses van [[Vlissingen]], gravin van Katzenelnbogen, van Vianden, van Diez, van Spiegelberg, van [[Buren]], van Leerdam en van [[Culemborg]], burggrafin van [[Antwerpen]], barones van [[Breda]], van Diest, van Beilstein, van die stad Grave, van die lande van Cuyk, van IJsselstein, van Cranendonck, van [[Eindhoven]], van Liesveld, van Herstel, van Warneton, van Arlay en Nozeroy, susereine en dame van [[Ameland]], dame van [[Borculo]], van Bredevoort, van [[Lichtenvoorde]], van Loo, van Geertruidenberg, van Clundert, van Zevenbergen, van Hoge en Lage Zwaluwe, van Naaldwijk, van Polanen, van Sint-Maartensdijk, van Soest, van Baarn, van ter Eem, van [[Willemstad]], van Steenbergen, van Montfoort, van Sankt-Vith, van Burgenbach, van Daasburg, van Niervaart, van [[Turnhout]] en [[Besançon]].'' Koningin Juliana het hieraan nog uit hoofde van haar vader se titel die titel ''Hertogin [[Mecklenburg]]'' toegevoeg.
 
== Verwysings ==
{{Verwysings}}
 
{{Saadjie}}