Jim Fouché: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
Morne (besprekings | bydraes)
No edit summary
Lyn 43:
Fouché is gebore in die [[Oranje-Vrystaat|Republiek van die Oranje-Vrystaat]]. Fouché was 'n suksesvolle boer. Hy was 'n stoere republikein en jare lange lid van die [[Nasionale Party]].
 
Fouché het as administrateur van die Oranje-Vrystaat in die [[Unie van Suid-Afrika]] gedien van [[1954]] tot [[1959]] en is tot die kabinet bevorder toe hy in in [[1959]] as Minister van Verdediging aangestel is. In [[1966]] het hy Minister van Landboutegniese Dienste geword en van Waterwese tot [[1968]]. Hy is astot Staatspresident verkies in die plek van [[Eben Dönges|dr. Eben Dönges]] wat te vore verkies is maar gesterf het voor hy die amp kon aanvaar. Hy het in die rol as seremoniële staatshoof gedien van 1968 tot [[1975]]. Hy was die enigste Staatspresident wat sy volle sewe jaar ampstermyn, wat voor 1984 gegeld het, voltooi het.
 
Fouché is met Letta McDonald getroud en hulle het 'n seun gehad, Dr. Jacobus Johannes ('Bux') Fouché, wat getrou het met Coreen Louw. Bux Fouché het as ambassadeur gedien in Den haag, Nederland van 1965 - 1968. Hy is oorlede op 2 Oktober 1982, en laat sy vrou en twee seuns agter, Jacobus Johannes ('Jim') Fouché en Jacobus Adriaan Louw ('Koos') Fouché.