Gereformeerde kerk Centurion: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
Morne (besprekings | bydraes)
Nuwe bladsy geskep met 'Die '''Gereformeerde kerk Centurion''' is ’n gemeente van die Gereformeerde Kerke in Suid-Afrika in die Centurion-gebied van Gauteng. Einde 2014 was dit met...'
 
Morne (besprekings | bydraes)
No edit summary
Lyn 1:
Die '''Gereformeerde kerk Centurion''' is ’n gemeente van die [[Gereformeerde Kerke in Suid-Afrika]] in die [[Centurion]]-gebied van [[Gauteng]]. Einde 2014 was dit met 1  009 belydende lidmate die vierde grootste gemeentesgemeente in dié kerkverband en een van net vier met meer as duisend belydende lidmate. In daardie jaar was die grootste sowel as derde grootste Gereformeerde gemeente ook in die groter [[Pretoria]]: [[Gereformeerde kerk Wapadrant|Wapadrant]] met 1 689 belydende lidmate en [[Gereformeerde kerk Rietvallei|Rietvallei]] met 1 369. [[Gereformeerde kerk Randburg|Randburg]] was toe met 1 408 belydende lidmate die tweede grootste landwyd.
 
Die gemeente het op [[1 Junie]] [[1975]] ontstaan toe dit as Verwoerdburg-Oos van die [[Gereformeerde kerk Lyttelton]] afgestig het. Die lidmaattal met afstigting was sowat 500. Twee en ’n half jaar later, op [[1 Januarie]] [[1978]] is die naam van die gemeente na Verwoerdburg-Noord verander om die ligging van die gemeente beter te weerspieël.