N.H. van der Walt: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
Morne (besprekings | bydraes)
Nuwe bladsy geskep met 'Ds. '''Nicolaas Hendrik van der Walt (onbekend – omgewing Coalbrook, distrik Vereeniging, Suid-Afrika, 19 Februarie 1948) was predikant in twee gemeente...'
 
Morne (besprekings | bydraes)
No edit summary
Lyn 1:
Ds. '''Nicolaas Hendrik van der Walt''' (onbekend – omgewing Coalbrook, distrik [[Vereeniging]], [[Suid-Afrika]], [[19 Februarie]] [[1948]]) was predikant in twee gemeentes van die [[Gereformeerde Kerke in Suid-Afrika]], te wete [[Gereformeerde kerk Middelburg, Mpumalanga|Middelburg, Tvl.]], van 1925 en [[Gereformeerde kerk Heidelberg|Heidelberg, Tvl.]], van 1925 tot 1947, toe hy sy [[emeritaat]] aanvaar het.
 
== Opleiding en werkkringe ==
N.H. van der Walt het grootgeword op Watervoor, die familieplaas van die Van der Walts in die distrik [[Middelburg, Mpumalanga|Middelburg, Tvl.]] Nadat hy sy studie aan die [[Teologiese Skool Burgersdorp]] begin, begin 1905 saam na [[Potchefstroom]] verhuis en sy studie einde 1907 daar voltooi het, het hy begin 1908 predikant van die kombinasie [[Gereformeerde kerk MiddleburgMiddelburg, Mpumalanga|Middelburg, Tvl.]], geword. Dit was 'n groot en wye arbeidsveld wat ook [[Gereformeerde kerk Belfast|Belfast]], [[Gereformeerde kerk Dullstroom|Dullstroom]], [[Gereformeerde kerk Stoffberg|Roossenekal]] en [[Gereformeerde kerk Lydenburg|Lydenburg]] omvat het. Hier het hy gearbei tot in 1925 en dit was 'n sware, toegewyde arbeid, aldus ds. [[J.V. Coetzee]], wat sy lewensberig in die Gereformeerde Kerk se ''Almanak'' van 1949 geskryf het. "Dit het baie van sy tyd en kragte geëis en hy moes baie rondreis. Sy arbeid hier het met groot opoffering gepaardgegaan." En verder: "Toe ek in 1916 predikant geword het op [[Gereformeerde kerk Piet Retief|Piet Retief]] was N.H. my naaste buurman na die noorde toe, met staanplek op Middelburg. Ons het destyds van ons gemeentes gepraat as die sewe gemeentes van Klein-Asië. Terwyl ek die sewe gemeentes van Klein-Asië in Suidoos Transvaal vir my rekening gehad het, was dié van Noordoos-Transvaal sy arbeidsveld. Met 'n sekere mate van trots het ons twee, buurpredikante, teenoor ander broeders daarop aanspraak gemaak dat ons die grootste arbeidsvelde in ons kerkverband moes vol staan. En hy was 'n fidele buurman om raad te gee en te help waar nodig."
 
Op Middelburg het ds. Van der Walt sy eerste eggenote aan die dood afgegee en is hy later weer getroud met Bettie du Toit, wat hom oorleef het. In 1925 is hy na Heidelberg beroep waar hy in die bediening gestaan het totdat hy op [[emeritaat]] afgetree het aan die begin van 1947. By hierdie geleentheid het hy van die gemeente Heidelberg afskeid geneem met 'n preek oor die teks uit Ps. 84: "Die Here is 'n son en skild."