Hendrik van der Bijl: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
Voyageur (besprekings | bydraes)
Voyageur (besprekings | bydraes)
kNo edit summary
Lyn 9:
Hendrik Johannes van der Bijl is op [[23 November]] [[1887]] in [[Pretoria]] gebore. Hy het onderrig ontvang in Pretoria, die Franschoek Boys' Hoërskool en Victoria Kollege, [[Stellenbosch]] waar hy sy BSc met lof behaal het in fisika, chemie en wiskunde. Van [[1909]] tot [[1913]] het hy by Halle en [[Leipzig]] in [[Duitsland]] studeer waar hy 'n Ph D behaal het met 'n tesis oor die gedrag van suiwer vloeistof onder die invloed van radio-aktiwiteit.
 
In [[1912]] is hy as dosent in fisika aangestel by die Royal''Königlich SchoolSächsische ofTechnische Technology,Hochschule'' in [[Dresden]]. Sy navorsing het prof Robert A Millikan van Chicago Universiteit se aandag getrek, op wie se aandrang Van der Bijl as navorsingfisikus by die American Telephone and Telegraph Company en die Western Electric Company aangestel is. Hy het van 1913 tot [[1920]] in Amerika gewoon en navorsing gedoen oor die gloeikatode-vakuumbuis wat die stuur van draadlose telefonie oor 'n afstand van 4 800 km moontlik gemaak het.
 
Na die eerste suksesvolle draadlose oordrag van spraak tussen Amerika en [[Parys]] in [[1915]], het Van der Bijl en agttien ander wetenskaplikes wat dit moontlik gemaak het, hulself die Vereniging van Beplanners en Bouers genoem en Van der Bijl het 'n standaardverhandeling, ''The thermionic vacuum tube'' (1920) geskryf. Hy het gehelp met die ontwikkeling van interkontinentale telefonie en radiokommunikasie tussen land en vliegtuie.