John Glenn: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
...maar hier!
Lyn 45:
Tydens die [[Tweede Wêreldoorlog]] het hy vir die vloot gewerk en was hy tot die rang van kaptein bevorder. In [[1946]] het hy 'n permanente lid van die Marinierskorps geword. Hy was 'n oorlogvlieënier in die [[Korea-oorlog]] en het 'n vlieginstrukteur en toetsvlieënier geword met sy terugkeer. In 1957 het John Glenn die eerste ononderbroke [[Supersoniese snelheid|supersoniese]] vlug oor Amerika uitgevoer en in [[1962]] is hy uit een honderd ruimtevaarderkandidate gekies om deel te vorm van 'n sewemanspan wat strawwe opleiding vir wentelvlug sou ondergaan, die sogenaamde [[Mercury Sewe]]. Die mans wat gekies is vir die [[Mercury-program]] is onderwerp aan uiterste temperature, sterk gravitasiekragte en gewigloosheid en het 'n verskeidenheid relevante vakke, waaronder [[Sterrekunde|astronomie]], lugvaartbiologie en [[meteorologie]], bestudeer. Gereelde fisiese en psigologiese toetse het een van Glenn se mees besondere kenmerke getoon - hy het senuwees van staal gehad en kon intense psigologiese spanning verduur sonder om te knak.
 
Later was hierdie eienskap ongelooflik waardevol toe herhaalde pogings om ''Friendship 7'' (die [[vuurpyl]] waarin Glenn sy onvergeetlike vlug gedoen het) te lanseer, beteken het dat Glenn vir ure aaneen in sy sitplek vasgegordel was en gewag het. Hy was veertig jaar oud toe hy uiteindelik drie sonopkomste en drie sononders in een dag gesien het.
 
In [[1964]] het Glenn van die NASA Bemande Ruimtetuigsentrum bedank en in [[1965]] het hy afgetree uit die Marinierskorps. In [[1967]] het hy president van die Royal Crown International geword en in [[1974]] is hy as lid van die Senaat vir Ohio verkies, en ten spyte van 'n onsuksesvolle, finansieel vernietigende presidentsveldtog het hy vier ampstermyne as senator gedien.