Jim Fouché: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
ZéroBot (besprekings | bydraes)
k r2.7.1) (robot Bygevoeg: ko:야코부스 요한 포우체
No edit summary
Lyn 12:
| party=[[Nasionale Party]]
}}
'''Jacobus Johannes ('Jim') Fouché''' ([[1898]]-[[1980]]) was die derdetweedy [[President van Suid-Afrika|Staatspresident van Suid-Afrika ]], van [[1968]] tot [[1975]].
 
Fouché is gebore in die [[Oranje-Vrystaat|Republiek van die Oranje-Vrystaat]]. Fouché was 'n suksesvolle boer. Hy was 'n stoere republikein en jare lange lid van die [[Nasionale Party]].
 
Fouché het as administrateur van die Oranje-Vrystaat in die [[Unie van Suid-Afrika]] gedien van [[1954]] tot [[1959]] en is tot die kabinet bevorder toe hy in in [[1959]] as Minister van Verdediging aangestel is. In [[1966]] het hy Minister van Landboutegniese Dienste geword en van Water Aangeleenthede tot [[1968]] geword. Hy is as Staatspresident verkies in die plek van [[T.E. Donges| Dr Eben Dönges]] wat te vore verkies is maar gesterf het voor hy die amp kon aanvaar. Hy het in die rol as seremoniële staatshoof gedien van 1968 tot [[1975]]. Hy was die enigste Staatspresident wat sy volle sewe jaar ampstermyn, wat voor 1984 gegeld het, voltooi het.
 
Fouché is met Letta Rhoda ("Lettie") McDonald getroud en hulle het 'n seun gehad, Dr. Jacobus Johannes ('Bux') Fouché, wiewat getrou het met Cornelia Jacoba Redelinghuys ("Coreen") Louw. Bux Fouché het as ambassadeur gedien in Den haag, Nederland van 1965 - 1968. Hy is oorlede op 2 October 1982, en laat sy vrou en twee seuns agter, Jacobus Johannes ('JimJimmy') Fouché en Jacobus Adriaan Louw ('Koos') Fouché, agter gelaat.
 
Jacobus Johannes ('Jim')Jimmy Fouché het getrou met ElsabéJacoba vanElizabeth de Villiers ("Elsabé") VeenLoubser, en hulle kryhet drie kinders: Herculina Johanna ("Hanneline") Fouché (getroud met Eduard Wium ("Eduard") Mostert), Cornelia Jacoba ("Coreen") Fouché en(getroud Buxmet Fouché.Hendrik Jacobusvan Adriaander LouwMerwe ('Koos'"Merwe") Scholtz) en Jacobus Johannes ("Bux") Fouché. trouKoos Fouché het getrou met Edé Janse van Rensburg en kry twee kinders: Jeanne Fouché en Jacobus Johannes ('James') Fouché, 'n mediese dokter in Utrecht, Nederland.
 
{{beginboks}}