Vanja Vukovic: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
Slashme (besprekings | bydraes)
k →‎Lewe: taalversorging
Slashme (besprekings | bydraes)
k →‎Lewe: Taalversorging
Lyn 4:
Vanja Vukovic het vier jaar na haar geboorte in Montenegro met haar gesin na Duitsland getrek, en woon en werk hoofsaaklik in [[Frankfurt am Main]]. Buite Duitsland het sy projekte in die VSA, Kanada, China, Pole, Serwië, Kosovo, Montenegro, Bosnië en Hongarye uitgevoer.<ref>[http://www.vanja-vukovic.de/index.php?page_id=10 Biografie: Vanja Vukovic]</ref> Sy het kommersiële fotografie vir bekende maatskappye soos Publicis, Schweppes, [[Renault]], Bankhaus Metzler, Dewey & LeBoeuf, [[Deutsche Bahn]] en Young & Rubicam gedoen.<ref>Produksie Paradys: [http://www.productionparadise.com/member/frankfurt/vanja-vukovic.html ''Vanja Vukovic, Advertensies Fotograaf. ''] </ref> Sy werk ook as as 'n persfotograaf vir Stern, Chrismon, Impulse, 11 Freunde en Nido.
 
Van 1994 tot 2000 sy het kommunikasie-ontwerp by die Tegniese Universiteit van Darmstadt studeer, in die fakulteit van ontwerp en fotografie, en haar studies met 'n diploma afgesluit. Intussen het sy in die 1997-98 semester in die buiteland by die Universiteit van Portsmouth, in die Departement van Media Kunste, Fotografie gestudeer. Sy het later 'n twee semester nagraadse kursus by Martha Rosler en Wolfgang Tillmans by die Staat Hochschule für bildendebeeldende Künste, Städelschule Frankfurt voltooi.<ref>[http://www.artgrant.de/project/vanja-vukovic/ Artgrant: Vanja Vukovic]</ref>
 
Haar werk is bekroon met verskeie toekennings, onder andere 'n toekenning by die 5de ''Aenne-Biermann-Preis'' , en in 2007 was sy 'n finalis by die ''Golden Award of Montreux''.
 
Vanja Vucovic is 'n lid van die duitseDuitse Verenigingvereniging van kunstenaars. Sy woon in Frankfurt am Main.<ref>[http://www.kuenstlerbund.de/deutsch/mitglieder/mitglieder/vukovic-vanja.html?ch=V kuenstlerbund.de aan: ''lede van die "V" / Vanja Vukovic''] (besoek op 6. </ref> Sedert die jaar 2010 werk sy ook in die Mediummedium van Video.
 
== Projekte ==