Rob Hersov

Suid-Afrikaanse bestuurder en entrepreneur.

Robert Basil Hersov (gebore 9 Oktober 1960 in Johannesburg, Suid-Afrika) is 'n bestuurder en entrepreneur. Hy kom uit die Hersov-familie van Suid-Afrika, die stigters van die Anglovaal-groep. Hy dien as voorsitter en HUB (en stigter) van Invest Africa, voorsitter en vennoot (en stigter) van African Capital Investments, voorsitter van die VistaJet-adviesraad.

Lewensloop wysig

Sy ouers is Basil Edward Hersov en Antoinette. In 1982 studeer hy aan die Universiteit van Kaapstad met 'n B.Bus.Sci-graad. In 1989 het hy sy MBA van Harvard Business School ontvang.

Hy het sy loopbaan by Goldman Sachs in New York begin en toe hoof van die Europese mediabeleggingsbankspan by Morgan Stanley in Londen gestaan. Van 1989 tot 1991 was hy sake-ontwikkelingsbestuurder by News Corporation in New York vir voorsitter Rupert Murdoch. Hy was toe ’n raadslid van die luuksegoederemaatskappy Richemont SA. Hy het ook FilmNet bestuur.

Hy het daarna uitvoerende hoof geword van Telepiu Srl in Milaan, Italië se grootste betaal-TV-maatskappy, wat aan die Mediaset-mediagroep behoort, waar hy ook 'n lid van die direksie was, tot Augustus 1997.

In 1999 het hy sy eie besigheid as 'n belegger en entrepreneur begin: in September 1999 was hy medestigter van Antfactory; In November 1999 het hy gehelp om Peoplenews.com te stig.

Hy is sedert 2009 getroud met pediater Katie Hersov.

Bronne wysig