Warren Buffett: Verskil tussen weergawes

Content deleted Content added
kNo edit summary
Voyageur (besprekings | bydraes)
k Lêer:Warren Buffett KU Visit.jpg ingevoeg
Lyn 1:
[[Lêer:Warren Buffett KU Visit.jpg|thumb|right|Warren Buffett in 2005]]
'''Warren Edward Buffett''' (* 30 Augustus 1930, [[Omaha]], [[Nebraska]]) is 'n [[Amerika]]anse sakeman, [[belegger]] en filantroop. Hy besit 38% van die aandele van die groot beleggersmaatskappy Berkshire Hathaway, en is van september 2008 die tweede rykste persoon ter wêreld. Sy totale bates word geskat op ongeveer $52 miljard (bron: [[Forbes]] 2008). Voor die kredietkrisis was dit nog $62 miljard; toe was Buffett ook nog die wêreld se rykste man.
 
Buffett is die tweede kind van regeringsverteenwoordiger Howard Buffett, en het 'n opleiding gevolg aan die Universiteit van Nebraska. Hy het ook ekonomie in Pennsylvania gestudeer, en sy professor was Benjamin Graham. Na sy studie het Buffett heel kort in Graham's bedryf gewerk, voordat hijhy teruggegaan het na Nebraska en sy eie beleggersmaatskappy opgerig het.
 
Van kindsbeen af aan was hijhy besig met beleggings en om geld te verdien. Een van sy eerste grote beleggings was in American Express. Daarnaast het hy beleggings gemaak in Berkshire Hathaway. Dit was toe 'n tekstielbesigheid. Toe Buffett beheer gekry het oor die besigheid het hy die tekstiel afdeling afgeskaf, en omgeskakel na 'n beleggingsmaatskappy.
 
Buffett doen beleggings in bedrywe met langtermyn groeipotensiaal, maar ook in grote bedrywe soos The Coca-Cola Company (waarvan hy de grootste individuele aandeelhouer is) en Gillette. Hy vermy High Tech besigheid en het sodoende geen probleem gehad met ineenstorting van die internetborrel nie.